Az F1 öt év után először tér vissza Kínába. Arra a pályára, ahol öt év alatt semmit sem rendeztek. Frederic Vasseur elárulta legnagyobb aggodalmát.

Az F1 a COVID-19 világjárvány miatt 2019 óta nem látogatott el a Sanghaiba. Aggodalomra ad okot, hogy a Pirelli gumiabroncsgyártó nem tudott mérnököket küldeni a pálya állapotának felmérésére, amelyet az utóbbi időben alig használtak. Vagyis, a jelenlegi F1-es autókkal még itt nem versenyeztek. A Ferrari csapatfőnöke, Frederic Vasseur szerint a legnagyobb kérdés az lesz, hogy mennyire kopnak majd a gumik Kínában.

A szabadedzés így nagyon fontos lesz. A csapatoknak új adatokat kell gyűjteniük a pályáról. Pontosan ez az, ami nem áll rendelkezésükre. Ezen a hétvégén rendezik a 2024-es szezon első sprintversenyét is és minden kiszámíthatatlan lesz vagy lehet. Vasseur úgy véli, hogy az egész paddock ugyanazzal a kérdéssel utazik majd Kínába. Nem tudni, hogy az aszfalt mennyire koptatja majd a gumikat. Ráadásul még az idő is hűvös lesz.

„Azt hiszem, nehéz lesz, de ha mindenkinek az lesz. Mindannyian ugyanabban a helyzetben leszünk. A legnagyobb kérdőjel számomra az aszfalt lesz, mert a pálya elrendezését ismerjük. A legtöbben tudják, hogy a legnagyobb kérdőjel számomra az aszfalt. Valószínűleg a legutóbbi versenyhez képest hidegebbek lesznek a körülmények is. Nem ismerjük az aszfalt durvaságát, ez kulcsfontosságú lesz a hétvégén.”- árulta el Frederic Vasseur.