Kínában utoljára 2019-ben rendeztek F1-es futamot. Idén visszatér Sanghajba a mezőny. Ráadásul egy sprint hétvégével. Az időjárás nem volt mindig kegyes a csapatokhoz. Ha idén is így lenne, az még több bizonytalanságot okozna.

Sanghajban általában elég hűvös időjárás szokta fogadni a Forma–1-et. Több esős vagy változó körülmények között zajló futamot is láthattunk már a múltban. Ha pedig hihetünk az előrejelzéseknek, akkor idén is esély arra, hogy vizessé váljon a pálya. Péntekre adják a legtöbb esélyt arra, hogy eleredjen az eső. Az előrejelzések alapján 40 százalék az esélye annak, hogy pénteken megérkezik a csapadék a helyszínre.

Az egyetlen szabadedzést pénteken, helyi idő szerint 11:30-kor tarják. Az eső valószínűleg délelőtti érkezik majd meg. A hőmérséklet maximum 24 fokra emelkedhet, miközben enyhébb szélre is számítani lehet. Szombaton eközben az eső valószínűsége 21 százalékra csökken, és még akár a nap is kisüthet. Vasárnapra virradóan azonban ismét eleredhet az eső, ami akár azt is eredményezheti, hogy a futam napjára letisztul a pálya.

A csapadék megérkezésére összességében 24 százalékot adnak. El lehet mondani, hogy a mezőny többnyire száraz hétvégére számíthat, de mégis fennáll majd annak a veszélye, hogy az időjárás bármikor rosszra fordulhat. ezek még korai előrejelzések. Így péntekig még sok minden változhat.