Sajtó hírek szerint az Aston Martin 2030-ig kötelezte el magát a Forma-1 mellett, mindössze néhány nappal azután, hogy Fernando Alosno hosszabbított a csapattal.

A RacingNews365 értesülései szerint az Aston Martin legalább 2030-ig elkötelezte magát az F1 mellett, mindössze néhány nappal azután, hogy Alonso szerződést hosszabbított a brit csapattal. Csütörtök este felröppent a hír, hogy Alonso kétéves szerződéshosszabbítást írt alá az Aston Martinnal , így 2026 végéig a brit csapattal áll majd rajthoz.

Az Aston Martin most az F1 mellett kötelezte el magát. 2030-ig biztosan marad a száguldó cirkuszban. Legalábbis sajtó hírek szerint. Vagyis, 2030-ig egészen biztosan az Aston Martin nevén versenyez majd az alakulat, ami egyébként a Honda-erőforrásait használja majd a 2026-os szezontól, mégpedig a japánok gyári szintű partnereként.

A csapatot és az Aston Martint, mint márkát birtokló Lawrence Stroll nemrég igencsak pozitívan nyilatkozott az F1-es szerepvállalásról és annak hatásáról, annyira tehát nem meglepő, hogy folytatják a projektet, amibe egyébként rengeteg pénzt és energiát öltek az előző években