A Forma-1-es pilóták piacán számos olyan pilóta található, akik egy lenyűgöző eredménnyel szeretnék felhívni magukra a figyelmet. Van egy pilóta, akinek semmi sem kell csinálnia. Csak várnia kell.

Az F1-es pilótapiac mozgásba lendült. Főleg azóta, hogy Lewis Hamilton bejelentette, elhagyja a Mercedest. Nagy hangsúlyt fektettek Carlos Sainz, Sergio Perez és még Fernando Alonso jövőjére is, de a kétszeres bajnok jövője már tisztázott. Az Aston Martin-nál marad. A rajtrácson több hely kiadó. Sokan versengnek a helyekért.

Van egy pilóta, akinek a legnagyobb esélye van arra, hogy helyet kapjon. Viszont ő jobban teszi, ha nem csinál semmit. Csak nyugodtan kivárja a sorát. A pilóta legfrissebb eredményei jól mutatják mire képes. Ezt a luxust élvezheti Liam Lawson. Való igaz, hogy Lawson tavaly állhatott az F1-ben rajthoz. Akkor Daniel Ricciardo-t helyettesítette.

Az új-zélandi lenyűgözően teljesített. Hollandiában debütált, és még az első szingapúri útján is pontot szerzett, és kilencedikként lépte át a célvonalat. A 2025-ös szezon kezdetén ez a tapasztalat és eredmény már több, mint egy éves lesz. Mivel a Red Bull F1-es felépítése nem tükrözi a hagyományokat, ez nem sokat jelent Lawson számára.

Dicsérte őt Helmut Marko is, aki megnyitotta az ajtót Lawson előtt. A szezon elején Lawson kijelentette, hogy máshol keres majd helyet, ha a Red Bull szervezetén belül hamarosan nem adódik lehetőség. Nagyon úgy tűnik, hogy Lawson jövőre ott lesz a rajtrácson. Lehet ismét Daniel Ricciardo-t válthatja majd, de nem csak pár futamra.