Fernando Alonso körül több pletyka is keringett. A múlt héten ez véget ért, hiszen a spanyol pilóta két éves szerződést hosszabbított az Aston Martin-al. Előtte azonban több csapattal is beszélt.

Fernando Alonso megerősítette, hogy tárgyalásokat folytatott a rivális Forma-1-es csapatokkal, mielőtt az Aston Martin mellett döntött volna. Alonso a múlt héten jelentette be, hogy több évre szóló megállapodást kötött a silverstone-i alakulattal. A spanyol pilóta 2025-ben és 2026-ban is ott lesz még a rajtrácson. A kétszeres bajnokot a Mercedesszel és a Red Bull-al is szóba hozták. Úgy döntött, hogy hűséges marad az Aston Martin-nál, Alonso elárulta, hogy tárgyalt más F1-es csapatokkal. Azt állította, hogy ezek a beszélgetések nem voltak túl komolyak.

„Beszéltem másokkal is, igen. Szerintem normális, amikor tárgyalásokat kezdesz. Több információt kell szerezned. Meg kell hallgatnod mást is. Ez csak egy normális eljárás, és szerintem tisztességes meghallgatni az összes javaslatot, és megnézni, hogyan alakul a piac. Az én fejemben az Aston volt a logikus dolog, amit meg kell tennem. Úgy éreztem, hogy az Aston Martin lesz a legjobb választás. Minden beszélgetés könnyed volt, ami nem jutott sehova. Lehet, több időre lett volna szükség, de az Aston-al közös a célunk. Így a döntés is könnyű volt.”- árulta el Fernando Alonso.