A Ferrari jól kezdte a 2024-es Forma-1-es szezont, és számos dobogós helyet szerzett. Köztük egy győzelmet is. Vajon a kínai pálya a Ferrarinak, vagy a Red Bull-nak kedvez majd?

A kínai pályán 2019 óta nem rendeztek futamot. Öt év után tér vissza az F1 Kínába, ahol rögtön egy sprint hétvégét láthatunk. Vajon a Red Bull-nak vagy a Ferrarinak kedvez majd a sanghai pálya? Bernie Collins, a Forma-1 ex-stratégiai mérnöke úgy véli, hogy a sanghaj pálya a Ferrari erősségének fog majd kedvezni.

A Red Bull négy futamból idén hármat megnyert. A rivális Ferrari pedig Ausztráliában diadalmaskodott Max Verstappen fékproblémája miatt. Pérez szerint a hiba nélkül sem volt esélyük a Ferrari ellen Melbourbe-ben. Collins biztos abban, hogy a kínai pálya elrendezése megfelel a Ferrari csomagjának.

„Úgy gondolom, hogy ez a Ferrari erősségeinek fog kedvezni. mondta a Sky Sports F1-nek .Van esély arra, hogy a Ferrari egy kicsit csökkenti a lemaradást a Red Bull-hoz képest, és talán egy kicsit távolabb kerül a McLarentől.”- jelentette ki. Collins. Hozzátette, hogy véleménye szerint a Mercedes nem Kínában fog magára találni. Főleg nem egy olyan pályán, ahol öt éve nem jártak és sok az ismeretlen.