Az F1 2019 óta először tért vissza Kínába. Sokszor változékony idő volt Sanghaiban és az eső is eleredt. Vajon idén mi vár az F1 mezőnyére?

Az időjárás előrejelzése azt mutatják, hogy az F1-es hétvégéje változékony lesz. Péntek délutántól szombat délelőttig eshet az eső. A 2024-es naptárban először Kínában rendeznek sprint hétvégét. Nagy az esély arra, hogy eső befolyásolja a versenyhétvégét. Várhatóan napos időre indul a hétvége, délutánra beborulhat.

Az első edzés és az időmérő is 22 fokban zajlik majd. Mérsékelt szél várható. A csapadék valószínűsége napközben megnövekszik, este és éjszaka is csapadék várható. Pénteken 60 százalékos az eső esélye.

Szombaton a körülmények várhatóan javulnak a nedves kezdethez képest. Egyelőre nem tudni, hogy ez hatással lesz-e magára a sprintversenyre. Valószínű, hogy az időmérőn már száraz körülmények várják a pilótákat. A nap folyamán ismét mérsékelt szél várható, azonban az éjszaka folyamán a déli irányú szél északkeletire fordul. Így a körülmények is megváltoznak. Szombaton délután már 80 százalék az esély arra, hogy elered az eső.

A vasárnapi körülmények stabilabbnak tűnnek, délutánra feloszlik a felhőzet. Így a futam száraz körülmények között rajtolhat majd el. Az előrejelzések szerint a szél mérséklődik, de kissé északira fordul. 20 százalék annak az esélye, hogy esős futamot láthatunk. A hőmérséklet 20 és 22 fok között várható.