Lewis Hamilton F1-es karrierjének legrosszabb szezonkezdetét élheti át. Michael Bleekemolen szerint a hétszeres világbajnok ideje már lejárt és nem hiszi, hogy megszerezi bármikor is a nyolcadik világbajnoki címét.

Lewis Hamilton az idény végén elhagyja a Mercedest és jövőre már a Ferrari pilótája lesz. Idén jó szezonnal szeretett volna búcsúzni a német csapattól, de ez nem sikerült. Legalábbis eddig nem.

Hamilton és a Mercedes együtt sikeresek voltak. 82 győzelmet és hat egyéni címet nyertek. Hét konstruktőri címet zsebeltek be. Hamilton 2021 decembere óta nem nyert futamot, mivel a Mercedes továbbra is küzd. az Idei év Hamilton legrosszabb szezonkezdete volt. Michael Bleekemolen, a NASCARBAN versenyző pilóta szerint a brit sikerek ideje véget ért.

„Egy kicsit rosszul sül el az egész” – mondta Bleekemolen a RacingNews365-nek. Szerintem az ő ideje már lejért. Talán még végezhet az első háromban a Ferrarival. Nem lesz könnyű, de jó lenne. Nem hiszem, hogy ez meg fog történni.” Egyszerűen arra a kérdésre, hogy Hamilton megnyeri-e a nyolcadik címet a Scuderiában, Bleekemolen tömören azt válaszolta: „Nem”.

A Leclerc elleni küzdelem trükkösnek bizonyulhat Hamilton számára, mivel a csapat a monacóiak köré épül. „Ki lesz az első számú, azt gyakran látni néhány verseny után. Jelenleg Sainz is az első helyen áll. Nehéz megjósolni, de a végén mindenki magáért versenyez. Amikor elkezdesz versenyeket nyerni vagy folyamatosan a dobogón állsz, mindig előnyöd van a másikkal szemben, aki csak negyedik, ötödik, hatodik helyen végez.”- zárta Michael Bleekemolen.