Daniel Ricciardo az első teljes szezonját tölti az F1-ben azóta, hogy a Mclaren szerződést bontott vele és 2023-ben a pálya széléről nézhette a futamokat. A szezon rajtja rosszul sikerült, de Ricciardo szerint van esély a folytatásra.

Daniel Ricciardo megosztotta véleményét jelenlegi F1-es szerződési helyzetéről. Hangsúlyozta, hogy szeretne a Red Bullhoz visszakerülni, de ha ez nem lehetséges, akkor szívesen maradna az RB-nél is.

A veterán ausztrál pilóta 2018 végén távozott a Milton Keynes-i székhelyű csapattól. Nem tagadta, hogy szeretne visszakerülni. A nyolcszoros futamgyőztes, aki a Red Bull győzelmei közül hetet szerzett.

Az év kezdetén mutatott teljesítménye és eredményei után felmerült pár kérdés. Sokak szerint kevés az esély arra, hogy Ricciardo a Red Bull-hoz szerződjön. Köszönhetően Pérez formájának és eredményeinek. Ricciardo azonban a bizonytalanság ellenére kitart amellett, hogy szívesen maradna az RB-nél.

„Jelenleg úgy gondolom, hogy maradnék itt is. Élvezem a versenyzést. Nyilvánvalóan nem csak azért akarok itt lenni, hogy itt legyek; Szeretném megszerezni ezt a helyet. Mindkét helyen szívesen versenyeznék. Bár izgalmasabb a dobogós helyért versenyezni. Ha harmadik személyben beszélek magamról, akkor ezt kérdezném: Miért tért vissza Daniel Ricciardo tavaly néhány hónapos szünet után? Mert hiszem, hogy újra dobogóra állhatok. Megint nyerhetek versenyeket. Végül ez az: A hit megvan… Amíg ez a hit még fennáll, azt hiszem, boldog leszek, hogy itt lehetek. Büszkévé akarom tenni az embereket, és azt akarom, hogy azok, akik támogatnak engem, büszkék legyenek arra, ami történik. Az emberek elfelejtenek dolgokat. Be akarom bizonyítani magamnak, hogy képes vagyok olyan dolgokat csinálni, mint tavaly Mexikóban, csak következetesen.”- árulta el Daniel Ricciardo.