Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója úgy érzi, ha Max Verstappen egy másik csapatban versenyezne, az nem lenne olyan „verhetetlen kombináció”, mint amilyennek jelenleg a Red Bull-lal örvend. Megerősítve álláspontját, miszerint a holland pilóta azzal a csapattal fog versenyezni, akinek a legjobb autója van.

Helmut Marko szerint Max Verstappen a Ferrarinál sem lenne olyan sikeres, mint most a Red Bull-nál. A 80 éves szakember szerint a jelenlegi kombináció verhetetlen és egyik csapatnál sem tudná ezt megismételni. A Red Bullnak az újjáéledő Sergio Perez is fellendült, aki az idei szezonban nyújtott teljesítményével elkezdte elhallgattatni a kételkedőket. Pérez formájáról is kérdezték Helmut Marko-t, de ő gyorsan Verstappen-re helyezte a hangsúlyt.

„Max mindig a legjobb beállításokat választja. Természetesen ilyenkor nem könnyű vezetni. Egy gyors autó nyugtalanná válhat. Itt jönnek be a vezetési képességek. Ezért mindig Max a leggyorsabb az időmérő edzéseken. Max mindig a leggyorsabb autóba akar ülni. Max és a Red Bull verhetetlen kombináció. Ha a Ferrarival versenyezne, akkor mást látnánk. Az a 20 másodperc, amivel Checo [Perez] előtt van, megfelel a vezetői fölényének.”- árulta el Helmut Marko.