Lando Norris gyors körét először elvették a versenybírák, de nem sokkal később vissza is adták azt a britnek. Így megtarthatta a pole-t is. Miért kapta vissza?

Andrea Stella, a McLaren főnöke elmagyarázta, miért döntöttek úgy az F1 felügyelői, hogy visszaállítsák Lando Norris Kínai Nagydíj Sprint pole pozícióját. A vizes körülmények között Norris remek időt, 1:57.940 mp-es időt autózott. Az első helyre ugrott. A kört gyorsan törölték, mivel Norris a 16-os kanyarban elhagyta a pályát.

Úgy tűnt, ezzel Lewis Hamilton megszerezte az első sprint pole-t a Mercedes számára , de a hétszeres F1-bajnok a második helyre esett, mivel a felügyelők úgy döntöttek, hogy visszaszereljék Norris körét, így megszerezte a második F1-es sprint pole-ját. Stella úgy véli, hogy az időveszteséggel járt Norris manővere.

„Úgy gondoljuk, hogy a gyors körében elhagyta a pályát. Azt gondolhatták, hogy ez kihatással volt a következő körére is. A pole kör teljesen tiszta volt, így nincs probléma. Maga az FIA állította vissza, és mivel az utolsó kanyarban elindulsz, sokkal kisebb sebességgel indulsz el, és Lando gyakorlatilag három tizedet veszített. Lando megérdemelten szerezte meg a pole-t. Nagyon boldog most a csapat.”- árulta el Andrea Stella, a Mclaren csapatfőnöke.