Magyar idő szerint péntek reggel 09:30 perckor vette kezdetét az időmérő edzés, ami a sprintfutam rajtját döntötte el. Az utolsó percekben úgy tűnt, hogy Hamilton és Alonso lehet az első sorban. Végül Norris rajtolhat majd az első helyről.

Pénteken hivatalosan is elkezdődött a Kínai Nagydíj. Az első szabadedzés után a sprintkvalifikáció néven futó időmérővel folytatódott a kínai hétvége programja, mely a magyar idő szerint holnap hajnali sprint rajtsorrendjét határozza meg. Az időmérő borús időben kezdődött, s gyakorlatilag mindenki a pályára rohant. Lógott az eső lába. Ennek ellenére mindenki a közepes gumikkal nyitott. A Q1 végén ismét kigyulladt a fű.

A Q2 elején mindenki rohant ki a pályára, mert az eső egyre jobban közeledett. Csak a két Red Bull várt türelmesen a bokszban. Nekik lett igazuk. Akkor kezdett esni az eső, mikor ők befejezték a gyors körüket. A Q2-ben kiesett Magnussen, Hülkenberg, Ricciardo és Stroll is.

A Q3 elején aztán annyira rákapcsolt az eső. Fel kellett tenni az intereket, és sokak számára az is gondot okozott, hogy hiba nélkül körbetaláljanak a pályán. Megcsúszások, körtörlések jellemezték a szakaszt. Mindenki befejezte a körét, úgy tűnt, hogy Hamilton és Alonso lesz az első sorban, ám az utolsó utáni pillanatban Lando Norrisnak visszaadták korábban törölt körét, így ő kezdi az élről a holnap hajnali sprintet.