Max Verstappen elég sokat küszködött a Kínai Nagydíj pénteki sprintkvalifikációján. A holland elmondta, hogy mivel küszködött. Nem tudta kellő hőmérsékleten tartani az abroncsokat.

Max Verstappen-nek volt esélye arra, hogy megszerezze a pole-t Kínában, de a hollandnak végül ez nem sikerült. A holland négyből négy nagydíj pole-t szerzett. Kínában meg kellett elégednie a második sorral. Csak a negyedik helyről várhatja a magyar idő szerint 05:00 órakor kezdődő sprintfutamot. Verstappen azt mondta, hogy a Red Bull ott végzett, ahol megérdemelte. Sergio Perez a hatodik leggyorsabb időt érte el.

„Igen, hihetetlenül csúszós volt. Sokat küzdöttem, hogy elérjem a hőmérsékletet a gumikban, ezért nagyon nehéz a pályán tartani az autót. Nekem nem sikerült kellően felmelegíteni a gumikat. Így olyan volt, mintha a jégen vezetettem volna. Így ott végeztünk, ahol megérdemeltük. Pedig szerintem szárazon egész jól teljesítettünk. Itt nem ideális, ha valaki a pálya jobb oldaláról indul. Itt sokkal alacsonyabb a tapadás. Tehát meg kell próbálnunk a lehető legjobban rajtolnunk. Azt hiszem, ez elég hosszú verseny lesz egy garnitúra gumival. De ettől lesz érdekes.”- árulta el Max Verstappen.