Az Aston Martin óvást indított a Kínai Nagydíj kvalifikációjának eredményei miatt. Nem értenek egyet azzal, hogy Sainz balesete után folytatta az időmérőt.

A csapat panaszt nyújtott be az FIA-hoz. Szerintük a Ferrari megszegte a sportszabályzat 39.6 cikkelyére vonatkozó szabályt, mely kimondja: „Azon versenyző, akinek az autója megáll a pályán a kvalifikáció vagy a sprint során, nem vehet részt ezen az edzésen.” Carlos Sainz a Q2-ben ütközött és a falnak csapata a Ferrarit. Az autója megállt. Piros zászlós fázis lépett életbe. A spanyol pilóta visszament a bokszba, majd folytatta az időmérőt.

Sainz bejutott a Q3-ba. Hatodik helyen zárt. Stroll pont a 11. helyen zárt. Fernando Alonso pedig a harmadik, Charles Leclerc pedig a hatodik lett a testvérautóknál. Alonso korábban 10 másodpercre büntették, és három büntetőpontot szerzett a sprintversenyben történt incidensért. Bár, a sprint futamot nem tudta befejezni. A csapatnak és minden más érintett félnek helyi idő szerint 18:00-kor kellett megjelennie Sanghajban, magyar idő szerint 12:00-kor.