Közel került Charles Leclerc és Carlos Sainz egymáshoz a Kínai Nagydíj szombati sprintfutamán. A monacói szerint csapattársa átlépett egy határt.

Charles Leclerc kijelentette, hogy Carlos Sainz „túllépte a határt” a pozícióért vívott harc közben a kínai sprintversenyen. A Ferrari páros a harmadik helyért vívott harcot a futam utolsó szakaszában, Fernando Alonso és Sergio Perez is versenyben volt a helyért. Pérez volt az, aki átvette a harmadik helyet, miután Alonso defekt miatt kiállt a bokszba. A Ferrari pilótái egymással harcoltak és így Pérez meg tudott lépni. A futam után a Sky F1 -nek nyilatkozva Leclerc túl agresszívnak minősítette Sainz vezetését.

„Hogy őszinte legyek, én magam is átléptem a határt a múltban, és amikor ez megtörténik, általában megbeszélést folytatunk. Eddig mindig mindent megbeszéltünk. Ez eddig működött. Nem tartok attól, hogy ez itt másképp menne. De ma Carlos átlépett egy határt. Úgy éreztem, hogy az autónk összeért. Versenyhelyzetben voltunk. A verseny végén jó tempóm volt. Kicsit szomorú vagyok, hogy Pérez-el nem tudtunk harcolni. Ez egy olyan pont, amit lehetne jobban is csinálni.”- árulta el Charles Leclerc.

Sainz bocsánatot kért. Reagált Leclerc megjegyzéseire. A spanyol pilóta elárulta, hogy a futam végére elkoptak a gumijai. A verseny elején Verstappen-el és Alonso-val is viaskodott.

„Az elején keményen nyomtam, mert tudtam, ha megelőzöm Max-et, akkor esélyem lesz a futamot is megnyerni. Ez valószínűleg megölte a gumijaim. egy darabig jól ment minden, amíg utol nem értem Fernando-t. Volt egy kis incidensem Charles-el is. Túlléptem egy határt, amiért elnézést kérek. Mind a ketten keményen versenyeztünk és megtettük, amit csak lehetett.