Christian Horner elutasította Dr. Helmut Marko Carlos Sainzról szóló állításait. Spekulációnak” és helytelen kijelentésnek tartja azt, amit a Red Bull tanácsadója tett.

Carlos Sainz utolsó évét tölti a Ferrarinál. Jövőre Lewis Hamilton veszi majd át a helyét. Több csapattal is szóba hozták már. Az Audi, a Mercedes és a Red Bull is felmerült. Helmut Marko korábban azt állította, hogy Carlos Sainz-nak nagyon kedvező ajánlata van az Auditól, amit a Red Bull nem tud felülmúlni. Christian Horner szerint felelőtlenség és helytelen ilyen információkat megosztani a nyilvánossággal.

„Ez tiszte spekuláció. Nem tudunk semmit arról, hogy az Audi mit ajánlott Carlos-nak. Természetes, hogy jelentős érdeklődés mutatkozik majd, és biztos vagyok benne, hogy az Audi ostoba lenne, ha nem venne figyelembe egy olyan pilótát, mint Carlos. Helytelen lenne nyilvánosságra hozni, hogy milyen ajánlatokat tettek. Ez olyasmi, amit nem hoztunk nyilvánosságra. Nem közöljük senkivel, hogy ilyen ajánlatokat tettek más csapatok.”- árulta el Christian Horner, akinek véleményével azonban a Stake F1-es csapatfőnöke, Alessandro Alunni Bravi is egyetértett.

„Nem kommentálom a találgatásokat. Ahogyan Christian említette – teljesen egyetértek azzal, amit mondott –, nem helyénvaló felfedni, hogy mi lehet a megbeszéléseken. Senki sem tudja igazából, hogy a csapatok mit ajánlanak a pilótáknak. Nem akarunk egy olyan játék részesei lenni, amit mások játszanak.”- árulta el a Stake F1 csapatfőnöke.