Lewis Hamilton elmondta, hogy a Kínai Nagydíjra való kvalifikáció előtt jelentős változtatásokat hajtottak végre a Mercedesén. George Russell és ő más beállításokat választottak.

Lewis Hamilton elmagyarázta, hogy miért esett ki a Q1-ben. Az autóján végrehajtott „masszív változtatások” szerepet játszottak ebben. A 39 pilóta a 14-es kanyarban hibázott. Ez sokba került. Szélesre vette a kanyart és ez időveszteségbe került. A 18.helyen várhatja a Kínai Nagydíjat.
Ez Hamilton legrosszabb kvalifikációs eredménye a 2017-es Brazil Nagydíj óta.

„Alapvetően nagy változtatást hajtottunk végre. Kísérletezni akartunk. George úgy döntött, hogy az egyik utat választja, ami nagyban eltért attól, amit én csináltam. Nagyjából ugyanaz volt mindkettőnknek korábban, én pedig a másik irányba indultam el, hogy lássam, találunk-e valamit. Nem volt rossz érzés vezetni, de a 14-esben nem tudtam megfogni az autót. Néha jól,néha nem. Ez az autó penge élen táncol. Innen jól szórakozunk majd. Visszatérünk.”- mondta Lewis Hamilton.

Russell cáfolta Hamilton állításait. Szerinte a beállítások hasonlóak voltak. Bár, lehetett egy kisebb eltérés. Russell a következőket mondta:

„Elég hasonlóak beállításokat választottunk. Mindketten hasonló irányba mentünk, de van egy kis különbség” – mondta Russell a médiának, köztük az F1Híreknek.
„Az irány nagyon-nagyon hasonló volt, de mindketten nagyot változtattunk a sprintversenyhez képest. Ha mindent optimalizálunk ezen a hétvégén, talán P3, P4, P5 helyen végeztünk volna a kvalifikáción. De ezzel sem lennénk megelégedve. Szeretnénk a győzelmekért és a bajnokságokért küzdeni. Néha fel kell áldozni rövid távon dolgokat, hogy nagyobbat lépjünk előre. Még mindig igyekszünk megtalálni azt a fejlődési utat, amelyen haladnunk kellene, hogy nagy lépéseket tegyünk. Jelenleg éppen itt tartunk. Meglepett az, ahol Lewis végzett. Ő minden idők legjobb pilótája és nem itt kellene tartania. A győzelemért kellene harcolnia. Csapat vagyunk és együtt kell tovább nyomnunk.”- árulta el George Russell.