Magyar idő szerint szombat reggel 09:00 órakor kezdődött el a Kínában az időmérő edzés, mely a vasárnapi főfutam rajtját határozta meg. A pilóták száraz körülmények között gurulhattak ki a pályára.

Nagy tumultus volt a bokszkijáratnál, megkezdődött a 18 perces Q1. A kisebb csapatok siettek ki az elején a bokszból. Az élcsapatok pilótái közül még csak a két McLaren és Sainz volt a pályán. A Ferrari pilótája a közepes gumikkal ment a pályára. Alonso egy nagyon jó körrel nyitott. 55 ezreddel vezetett Verstappen, 412 ezreddel Bottas előtt. Piastri majd Sainz vette át a vezetést. A spanyol pilóta a lágy gumikat használta. Csou, Sargeant, Ricciardo, Hamilton és Magnussen volt az, aki kieső helyen állt. Norris ugrott közben az élre. Másfél perc volt még a Q1-ből. Bottas mellett Zhou is szárnyal a Sauberrel, mindketten továbbjutottak. A kínainak végül ez nem jött össze. A kiesők között volt meglepetés is. Hamilton nem jutott be a Q2-be. Sargeant pedig bemutatott egy piruettet. Verstappen nyerte a Q1-et. Megelőzve Leclerc-t és Norris-t.

Jöhetett a Q2. A boksz kijáratánál többen felsorakoztak. Nyitott a boksz és indult a Q2. Az első 3 perc után Verstappen állt az élen. A hollandot Norris és Piastri követte. Leclerc használt gumikon csak a nyolcadik helyre érő idővel nyitott. Sainz közben hibázott a célegyenesben és a gumifalnak csapata a Ferrarit. Piros zászlós fázis lépett életbe. Sainz önerőből visszament a bokszba. Kérdés mennyire sérült az autója.

Új indult a Q2. Russell ment ki elsőnek a pályára. Hat perc volt még a Q2-ből. Három perccel a vége előtt mindenki a pályára gurult. Sainz is köztük volt. Másfél perccel a Q2 vége előtt Verstappen-nek, Norris-nak és Russell-nek volt mért köre. Sainz a második, Leclerc a harmadik helyre ugrott. Bottas a 10. helyre érő időt autózta. Stroll kiesett. Verstappen és Perez végzett az első két helyen a Q2-ben.

Jött a Q3. 10 perc maradt a pilótáknak arra, hogy teljesítsék a leggyorsabb kört. A Q3 első percében mindenki a pályára gurult. AZ első próbálkozások után Verstappen állt az élen. Őt Alonso követte. A két Ferrari csak a hatodik és hetedik helyen állt. Egy próbálkozás még mindenkinek volt. Öt perc volt még hátra. Az időmérőt Verstappen nyerte. Mellőle Pérez rajtolhat majd.

Eredmény:

1 Max VERSTAPPEN
2 Sergio PEREZ
3 Fernando ALONSO
4 Lando NORRIS
5 Oscar PIASTRI
6 Charles LECLERC
7 Carlos SAINZ
8 George RUSSELL
9 Nico HULKENBERG
10 Valtteri BOTTAS
11 Lance STROLL
12 Daniel RICCIARDO
13 Esteban OCON
14 Alexander ALBON
16 Guanyu ZHOU
17 Kevin MAGNUSSEN
18 Lewis HAMILTON
19 Yuki TSUNODA
20 Logan SARGEANT