Daniel Ricciardo szavai szerint felforrt az agyvize, amiért Lance Stroll nem válalta a felelősséget a futamon történtekért. Melegebb éghajlatra küldte el a kanadait.

A 27. körben a mezőny egy biztonsági autós újraindításra készült. A pálya végi hajtűkanyarban Fernando Alonso hatalmasat fékezett. Emiatt pedig mindenkinek mögötte szintén így kellett tennie. A spanyol mögótt pár autóval Stroll elmérte a féktávot és Ricciardo RB-jébe rohant bele hátulról.

Stroll eleinte a harmónika elején fékező versenyzőt Alonso okolta a történtekért. Az FIA versenybírói más véleményen voltak és tíz másodperces büntetéssel, valamint két büntetőponttal „jutalmazták” a kanadai pilótát, így már hét van neki az elmúlt 12 hónapból. Ricciardo akár pontot is szerezhetett volna Kínában. Kiesése után megnézte a felvételeket. Dühös lett.
A felvételeken látszott, hogy Stroll nem rá figyelt.

„Talán egy óra múlva, ha ő is megnézi, már vállalni fogja. Ha nem, akkor sem én, sem senki más nem fog tudni neki segíteni. Annyira frusztráló. Nyilván, versenybalesetek történnek, de a biztonsági autó mögött nem kellene. Attól forrt fel igazán az agyvizem, amikor megnéztem a belső kamerás felvételét, csak hogy lássam a dolgot az ő szemszögéből. Amint elkezdünk fékezni, látszik, hogy jobbra fordul a sisakja és a 14-es kanyar csúcsát figyeli, nem is engem. Amikor visszanéz, már belém jött. Nem tudom, mit csinált, hol volt a feje, de ebben a helyzetben csak velem kellett volna törődnie, holott egyértelműen nem ezt csinálta. Meglátjuk, mit mond a médiának, de ha nekem fog esni, akkor még lesz mondanivalóm. Lassan kezdtem lehiggadni, aztán elmondták, Lance mit mondott az esetről, hogy szerinte idióta vagyok és az én hibám. Akkor kaptam fel igazán a vizet, mert egyértelmű volt és ráadásul a biztonsági autó mögött.
Egyetlen dolgod van ilyenkor, figyelni az előtted lévő autót. Nem tudjuk, az első helyen lévő mit fog csinálni. A verseny a kontrollvonalig nem kezdődik el. Nagyon próbálom nem azt mondani, amit szeretnék, de b***ódjon meg. És akkor még kedves voltam! De ha egyszer ezt gondolja.”-árulta el Daniel Ricciardo a Racingnews365.com szakoldalnak.