Az ötödik F1-es versenyhétvégét Kínában rendezik meg. Az eltelt négy futamon Ricciardo nem teljesített valami jól. Így a csapata alvázat cserélt az ausztrál autóján.

Daniel Ricciardo ebben a szezonban először ért el jobb eredményt, mint csapattársa, Yuki Tsunoda. Az ausztrál pilóta élvezi a kínai kiruccanást és azt, hogy most jobb, mint az elmúlt négy futamon.

Az elmúlt 4 futamon sorra jobban teljesített Yuki Tsunoda Ricciardo-nál. Kínában azonban Ricciardo tűnik jobbnak. Tsunoda előtt ért célba a szombati sprintfutamon és az időmérőn is jobb rajthelyről várhatja a főfutamot. Tsunoda a 19., Ricciardo nem sokkal maradt le a Q3-ról. A 12. pozícióból várja a vasárnapi rajtot. Ricciardo új alvázat is kapott. Talán ez is önbizalmat adott az ausztrálnak. Bár, még nem akarja ennek betudni a fejlődést. Mindazonáltal a RacingNews365 kérdésére, hogy észrevett-e különbséget, Ricciardo azt mondta:

„Meglátjuk, de most igent mondok. De ez csak egy pálya. Most úgy érzem, hogy igen. Határozottan normálisabb hétvégének tűnik. Azt mondanám a tegnap reggeli indulástól kezdve, hogy úgy éreztük, hogy jobb helyen vagyunk, és minden jött, nem akarom egyszerűbben mondani, mert túl könnyűnek hangzik, de valahogy úgy jött, kicsit zökkenőmentesebb eddig ez a hétvége. Talán az alváznak is köszönhető, de nem akarom csak erre fogni. Ezt be kell bizonyítanunk néhány verseny alatt. Ez nyilvánvalóan olyasvalami volt, amin ezen a hétvégén változtattunk, és eddig ez volt az év legjobb hétvégéje. Szóval, hogy ez volt-e, vagy csak én mindig jól vezettem itt, majd kiderül. Meglátjuk Miamiban és Imolában, és talán a következő versenyeken.”- jelentette ki Daniel Ricciardo.