Magyar idő szerint vasárnap reggel 09:00 órakor rajtolt el a Kínai Nagydíj. Az első helyről Max Verstappen várhatta a piros lámpák kialvását.

A rajt sima volt. Baleset nem történt. Pérez a második helyet elveszette. Alonso lerajtolta. A kettejük csatája miatt Verstappen hamar el tudott lépni a mezőnytől. Az ötödik körben Alonso-t megelőzte Pérez. A két Ferrari csak a hetedik és nyolcadik helyen haladt. Hamilton csak a 17. pozícióban autózott.

A hetedik körben Verstappen előnye már 6 másodperc volt Pérez előtt. Alonso-nak már Norrisra kellett figyelnie, de a brit a hosszú egyenes végén előzött. Piastri mögött pedig felsorakozott Russell és a két Ferrari. Leclerc meg tudta előzni Russell-t. Norris pedig Alonso-t tudta maga mögé utasítania. A 10. körben Sainz is megérkezett Russell mögé.

A 9-10. körben többen kiálltak kereket cserélni. Közöttük Hamilton is. A brit pilóta a 19. helyre esett vissza. Közben Leclerc már Piastri-ra közelített és nyithatta a DRS-t. A kilencedik körben Leclerc meg is előzte Piastri-t. Verstappen és Pérez is a bokszban járt, egymás után, de hibátlanul megoldotta a Red Bull. Norris, Leclerc, Piastri, Sainz, Ricciardo és Magnussen nem volt még kereket cserélni.
Hamilton Tsunodát megelőzve a 15. helyre lépett előre.

Veszélyes eset történt a bokszban. Gasly jobb hátsó kereke lerepült, és elütötte az Alpine egyik szerelőjét. A rádiózás alapján sértetlenül megúszta az esetet. Bottas motorhiba miatt félreállt, de nem a legjobb helyen. Bottas motorhiba miatt félreállt, de nem a legjobb helyen. Virtuális biztonsági autós fázis lépett életbe. A 24. körben Biztonsági autó gurult a pályára, mert Bottas autója sebességben ragadt. A mezőnyt ujra elengedték, de nem sokkal később újra jött a Biztonsági autó. Stroll felöklelte Ricciardo-t, ez okozta a gondot, valamint Tsunoda és Magnussen is defektet kapott. Őrület volt a mezőny hátsó felében, visszajött a pályára a Safety Car a félreálló autók miatt. 29. körben járt a Kínai Nagydíj.

A 31. körben folytatódott a verseny. A 34. körben Magnussent és Strollt büntették meg, Ricciardo pedig közben fel is adta a futamot. Leclerc nyakán volt Pérez és Alonso is. 35. körben jártunk. Épp a két büntetett, Stroll és Magnussen vívott látványos harcot egymással. Verstappen 2,5 másodperccel vezetett Norris, 5 másodperccel Leclerc előtt. A monacóival továbbra sem bírt Pérez, sem Alonso. A 39. körben Pérez-nek sikerült Leclerc-t megelőznie. Közben Russell közeledett Sainz-ra. Hamilton közben már a 10. helyen autózott és támadta Hülkenberg-et. A 41. körben ez sikerült is.

A 44. körben Alonso drámáját láthattuk. A futam elején második volt, most a lágy gumikon nem bírja tovább, és az újabb bokszkiállása után már pontszerző helyekről is kiesett. A végére még számítottunk arra, hogy Alonso bejut a top 10-be. 10 kör volt még hátra a Kínai Nagydíjból. 9 körrel a vége előtt Alonso már a 9. helyen állt. Az 52. körben Verstappen vezette a futamot. A hollandot, Norris, Pérez, Leclerc, Sainz, Russell, Alonso, Piastri, Hamilton és Hülkenberg követte. Az állás már nem változott.

Eredmény:

1 Max VERSTAPPEN
2 Lando NORRIS
3 Sergio PEREZ
4 Charles LECLERC
5 Carlos SAINZ
6 George RUSSELL
7 Fernando ALONSO
8 Oscar PIASTRI
9 Lewis HAMILTON
10 Nico HULKENBERG
11 Esteban OCON
12 Alexander ALBON
13 Pierre GASLY
14 Guanyu ZHOU
15 Lance STROLL
16 Kevin MAGNUSSEN
17 Logan SARGEANT
18 Daniel RICCIARDO RB– Kiesett
19 Yuki TSUNODA RB– Kiesett
20 Valtteri BOTTAS Kiesett