Charles Leclerc a Kínai Nagydíj után nem értette, hogy miért nem tudták felvenni a harcot Lando Norris-al. A kemény keverék szerinte eddig jól működött a Ferrarin.

Charles Leclerc szerint a Ferrari versenytempójának hiánya látványosan rosszabb volt, mint az elmúlt versenyeken. A kemény gumikkal fejezték be a futamot és nem tudtak harcolni Lando Norris-al. Leclerc a verseny előtt még azt mondta, hogy dobogóra is állhatnak és erős versenyre számított. A negyedik helyen ért célba.

„Nem tudom” – válaszolta Leclerc a médiának, köztük a RacingNews365-nek , amikor megkérdezték tőle, hová tűnt a várt erős versenytempója.”Nem volt elég jó a versenytempónk. Főleg a kemény gumikon. Ez furcsa, mert ennek az autónak az az erőssége, hogy szilárdan teljesít minden keverékkel. Minden körülmény mellett. A futamot a keménnyel fejeztük be, de sok időt vesztettünk. Fél másodperccel lemaradtunk. Szóval furcsa. Utánanézünk és megpróbáljuk megérteni mi lehetett a baj. Jól kezeltem az abroncsokat a biztonsági autós fázisig. Emiatt változtattunk a stratégián. Kicsit szégyen, mert szerint jó munkát végeztünk. Aztán lassúak voltunk. Azt hiszem, arra számítottunk, hogy ez a hétvége nagyon hasonló lesz ahhoz, amit a szezon eleje óta láttunk, de sokkal többet küzdöttünk. Talán túl korai még bármilyen következtetést is levonni. Ezen a hétvégén a Mclaren erősebb volt annál, amire mi számítottunk.”- árulta el Charles Leclerc.