Lance Stroll ismételten nem lehetett büszke a teljesítményére. A legutóbbi kínai futam is rosszul sült el. A kanadai hátulról belerohant Daniel Ricciardo autójába, majd az ausztrált vonta felelősségre.

Ez a lépés pedig az ausztrál ellenfelénél is rendesen kihúzta a gyufát, hiszen Ricciardo komolyan kiakadt, mikor megtudta, hogy Stroll őt hibáztatja. Később persze az Aston Martin versenyzője már pontosított, és elmondta, hogy nem a riválisát hibáztatja a történtekért, hanem egyszerűen csak a feltorlódott mezőnyt.

Hiába. Stroll idén sem remekel. Sokan arról beszélnek, hogy az Aston Martin jobban tenné, ha elküldené a tulajdonos fiát, mert nem sokra mennek vele a csapatban. Így van ezzel a versenyzőből lett F1-es szakértő, Jason Watt is. Szerinte a kanadait azonnal ki kellene rúgni. A következőket mondta:

„Azonnal rúgják ki. [Fernando] Alonso szerintem a mezőny legrosszabb versenyzője mellett vezet.”- mondta Jason Watt. Az Aston Martin csapatfőnöke az eset ellenére megvédte Stroll-t. Szerinte túl kemény ítélet született akkor, mikor a kanadait megbüntették. Úgy tűnik, hogy Stroll helye biztosított az Aston Martin-nál.