Max Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat, mellyel karrierje 58. győzelmét aratta. Elárulta, hogy volt egy eset, ami miatt a futam nem volt olyan szórakoztató a szurkolók számára.

Max Verstappen úgy véli, hogy a biztonsági autók megszakítása a Kínai Nagydíjon „kevésbé szórakoztatóvá tette” a versenyt. Az első biztonsági autót akkor hívták, amikor a Stake F1 pilótája, Valtteri Bottas autója megadta magát és sebességben ragadt. Újraindításkor Lance Stroll hátulról belerohant Daniel Ricciardo autójába. Yuki Tsunoda és Kevin Magnussen is ütközött egymással. Verstappen szerint sok időbe telt, amíg újra zöld jelzést kaptak.

„Úgy gondoltam, hogy sok időbe telt, amíg Valtteri autóját elszállították a pályáról. Akkor úgy gondoltam, hogy feleslegesen mentünk még egy kört a biztonsági autó mögött. Szóval azt mondtam, hogy „gyerünk, gyorsíts egy kicsit”. Aztán jött másodszor a biztonsági autó, ami szintén hosszú fázis volt. Tulajdonképpen akkor azt hittem, hogy a két biztonsági autó miatt nem volt olyan szórakoztató a kínai futam. Valószínűleg több stratégiát is láthattunk volna. Többé-kevésbé mindenki egyszer állt ki a bokszba. Kivéve Fernando-t. Kicsit egyszerűbbé tette a dolgokat. Kár érte.”- árulta el Max Verstappen.