A RacingNews365 áttekintette, hogy hogyan változott az F1 az alatt a 4000 nap alatt, ami közel 11 évnek felel meg, mióta Fernando Alonso legutóbb nyert futamot.

4000 nap telt el azóta, hogy Fernando Alonso utoljára nyert futamot az F1-ben. Érthetően fogalmazva, ennek majdnem 11 éve. A Spanyol Nagydíjon nyert Alonso, amit 2013. május 12-án tartottak. Ez idő alatt Alonso már egyszer vissza is vonult, de visszatért az F1-be. Négy csapatban (Ferrari, McLaren , Alpine és Aston Martin) versenyzett 182 nagydíj hétvégéjén. 17 dobogós helyet szerzett.

Az utolsó győzelme a turbó-hibrid hajtásláncok bevezetése előtt volt, és az F1 ebben az időszakban is háromszor módosította az aerodinamikai előírásokat. A RacingNews365 azért választott ki Alonso utolsó győzelmét, hogy lássuk mennyit változott 11 év alatt az F1. Amikor Alonso utoljára nyert futamot, Max Verstappen 15 éves volt, és a gokartozás utolsó évében járt, mielőtt a 2014-es szezonra készült volta.

Azóta a holland pilóta 190 F1-es nagydíjat indult, ebből 58-at megnyert. Három bajnokságot megnyert. Több pontot gyűjtött, mint a spanyol eddigi pályafutása során: 2696,5–2298. Amikor Alonso megnyerte a 2013-as Spanyol Nagydíjat, a Mercedesnek még egy bajnokságot sem nyert meg. Jelenleg nyolc konstruktőri címük van. Ezzel a harmadik legsikeresebb csapat lett a McLaren mellett a gyártók bajnokságát tekintve.

Nyugodtan mondhatjuk, az F1-es menetrend némileg megváltozott 2013 óta. A sprintversenyek még körülbelül nyolc évvel voltak a bevezetésük előtt, de maga a naptár is jelentősen megváltozott. Az F1 abban az időszakban búcsúzott a Koreai, Indiai, Malajziai és Német Nagydíj kedvelőitől, miközben üdvözölte az osztrák és a visszatérő Holland Nagydíjat is. Az orosz pálya is megérkezett a naptárba, de 2020-tól már nem rendeztek itt versenyt. Először a Covid, majd az orosz-uktán konfliktus miatt törölték a futamot. A Török Nagydíjra is sor került, de csak mint helyettesítő. Naptárba nem került be.

Az F1 összesen 13 új futamot indított, köztük öt visszatérő helyszínt (Ausztria, Franciaország, Törökország, Hollandia és Imola). 10 pálya is kikerült a naptárból. Köztük Portimaót és Mugellót, amelyek mindketten a járvány alatt kerültek be a naptárba. 2013 óta 22 pilóta is debütált az F1-ben. Néhány ilyen név: Marcus Ericsson, Daniil Kvyat, Antonio Giovinazzi, Nicholas Latifi, Mick Schumacher, Liam Lawson és Oliver Bearman.