Az RB és a Red Bull csapatfőnöke, Laurent Mekies és Christian Horner eltérően vélekedik a pontrendszer újabb változásáról. Laurent Mekies, az RB csapatfőnöke úgy véli, hogy jó, ha a pontrendszert megváltoztatják.

Jelenleg 10 pilóta kap pontot az F1-ben. A sportág szeretné ezt 12-re kibővíteni. A kis csapatok ennek örülnek, mások nem lelkesednek az ötletért. Jelenleg a vezető öt csapat – a Red Bull , a Ferrari , a Mercedes , a McLaren és az Aston Martin – a megbízhatóságtól és az incidensektől függően a legjobb 10 pozíciót foglalják el.

Így az Alpine, a Williams, a Haas, az RB és a Stake megmaradt öt csapat, akik szeretnének a pontszerző helyek közé bejutni, de nem könnyű. Mekies döntő fontosságúnak tartja egy olyan kis változtatást, amely nem befolyásolja a legjobb hét helyért járó jelenlegi pontokat. A nyolcadik ekkor öt pontot szerez, a 12. helyre pedig egy pontra csökken. Mekies azt mondta:

„Szerintem helyes döntés lenne. Minden versenyhétvégén megaharcot vívsz a rajtrács alsó felében a másik öt csapat között. A mi pole pozíciónk a 11. helye. A futamgyőzelem számunka a 11 hely, mert az autók megbízhatósága fantasztikus. Az első öt csapat nagyjából minden versenyen célba ér. Mindig történnie kell valami a top csapatoknál, hogy mi pontot szerezhessünk. Ez nem befolyásolja az élen folyó küzdelmet, mert a legjobb hét pozíció változatlan. Nem befolyásolja a bajnokságot.”- jelentette ki Laurent Mekies. A Red Bull csapatfőnöke nem értett egyet kollégájával.

„Kicsit ambivalens vagyok ezzel kapcsolatban” – mondta Horner. „Látható, hogy nagyon versenyképes, és úgy tűnik, hogy jelenleg két csoport van a Forma-1-ben. A csapatok hattól tízig kemény harcot vívnak. Meg kell nézni az analitikát, és megkérdezni, hogy „Miben változna?”, szóval én ezzel nem értek egyet.”- árulta el a Red Bull csapatfőnöke.