Hol fog Valtteri Bottas vezetni az F1-ben a következő szezonban? Egyre nagyobb az esély arra, hogy nem a Stake F1 Team csapatot fogja erősíteni a finn versenyző.

Valtteri Bottas kitart amellett, hogy van lehetősége a Forma-1- ben maradni , ha távozna a Stake csapattól. Az Audi átveszi az irányítást 2026-ban és arra törekszik, hogy saját versenyzője legyen. A kiválasztott és szerződtetett két pilóta már jövőre elfoglalhatja a Sauber versenygépeit.

Bottas esélye egyre csökken. Egyes hírek szerint az Audi már megegyezett Nico Hülkenberg-el és szeretettel várja Carlos Sainz-t is. A finn pilóta úgy érzi, hogy ha nem maradna számára hely a Stake F1-nél, akkor is van még egy lehetősége. Vajon az egyetlen lehetőség az F1-ben maradásra az, ha a Stake ajánlatot tesz Bottas-nak? Erre így válaszolt:

„Nem, nem az”- mondta Valtteri Bottas.”Vannak lehetőségeim. Az F1-re koncentrálok. Úgy érzem, hogy most már lassan mindenki bejelenti, hogy hol folytatja, mivel már Fernando is elárulta, hogy az Aston-nál marad. Van még kérdés. Mit tesz Carlos és hogyan dönt a Mercedes? Azt mondanám, hogy ideális esetben a következő hetekben kezdenek rendeződni a dolgok, és dolgozom ezen. A tárgyalások elkezdődtek. Így lehet pár érdekes hetünk.”- árulta el Valtteri Bottas.