Ahogy arról már írtunk, Nico Hülkenberg távozik a Haas csapattól. Ez már hivatalos. A német pilóta a Sauber-t választotta. 2026-tól Audi néven állnak majd rajthoz.

Nico Hulkenberg a 2024-es Forma-1-es szezon végén távozik a Haastól, és 2025-ben a Stake csapatához csatlakozik. Szerződése több évre szól. Az Audi ezzel két pilótája közül az egyik már nyilvánosságra került.
Az Audi két év múlva veszi át a Sauber által irányított F1-es csapatot, amely jelenleg Stake néven működik.
Hulkenberg csapatba érkezésével vagy Valtteri Bottas, vagy Zhou Guanyu helyét veheti majd át.

„Visszatérek ahhoz a csapathoz, amellyel 2013-ban dolgoztam, és jó emlékeim vannak a svájci erős csapatszellemről” – mondta Hulkenberg. „Az Audiért való versenyzés lehetősége nagyon különleges. Ha egy német gyártó ilyen elszántsággal indul a Forma-1-be, az egyedülálló lehetőség. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy egy ilyen autómárka gyári csapatát Németországban gyártott erőforrással képviselhetem.”- mondta a német pilóta.

Hülkenberg 2010-ben debütált a Forma-1-ben, és a Force Indiánál és a Saubernél is dolgozott, mielőtt 2017-ben csatlakozott a Renault csapatához. 2019 végén nem maradt neki hely a rajtrácson. Tartalékosként dolgozott az Aston Martin-nál. Tavaly a Haas igazolta le Mick Schumacher helyére. Jól teljesített. 12 pontból 9-et ő szerzett az amerikai csapatnak.

„Nagyon örülünk, hogy 2025-től újra itt üdvözölhetjük Nico-t Hinwilben, és versenyezhetünk vele a Forma-1-ben. Gyorsaságával, tapasztalatával és csapatmunka iránti elkötelezettségével fontos része lesz csapatunk átalakulásának és az Audi F1-es projektjének” – mondta Andreas Seidl, az Audi F1 vezérigazgatója.

„Már a kezdetektől fogva nagy volt a kölcsönös érdeklődés egy hosszú távú közös munka iránt. Nico erős személyiség, szakmai és személyes hozzájárulása segíteni fog abban, hogy előrehaladjunk mind az autó fejlesztésében, mind a csapat felépítésében.”-zárta.