Carlos Sainz jelenleg új csapatot keres, mivel a Ferrari nem hosszabbította meg a szerződését. Helmut Marko szerint a spanyol pilótának gyorsan kellene döntenie. A Red Bull nem fogja hamar meghozni a döntést.

A Red Bull tanácsadója, Dr. Helmut Marko azt állította, hogy Carlos Sainz három évre szóló ajánlatot kapott az Audi-tól, amit el kellene fogadnia. Az Audi 2026-ban csatlakozik a Forma-1 rajtrácsához, átveszi a Sauber által jelenleg Stake néven működő istállót. A német gyártó már a rajtrácsra érkezése előtt megkötötte első szerződését. Nico Hülkenberg három évre az Audi projekt mellett kötelezte el magát. Sainz jelenleg az új lehetőségeket kutatja. Helmut Marko szerint el kellene fogadnia az Audi ajánlatát.

„Sainz jelenleg remek formában van” – mondta Marko az OE24-nek „Mi viszont nem fogunk egyhamar dönteni, nem hagyjuk, hogy az ilyesmi nyomás alá helyezzen bennünket. De természetesen válogatunk. Szerintem három évre nagyon jó ajánlata van az Auditól, de viszonylag hamar döntést kell hoznia.”- mondta a Red Bull tanácsadója. A Red Bull csapatnál Sergio Pérez szerződése jár le. Marko korábban megerősítette, hogy a Red Bull tárgyal Sainz-al, de nem tudnak olyan ajánlatot tenni, mint az Audi.