Adrian Newey a Ferrarihoz megy, ha elhagyja a Red Bullt? Nem kizárt, és az egyik korábbi Williams-pilóta szerint ez meg is történhet.

Riccardo Patrese, a Williams korábbi pilótája azt tanácsolta Adrian Neweynek, hogy állítsa segítsen a Ferrarinak. Juttassa őket bajnoki címhez. Patrese és Newey együtt dolgozott a Williamsnél az 1990-es évek elején, az olasz hat győzelméből négyet szerzett.

Newey állítólag elmondta a Red Bullnak , hogy 19 év után szeretne elhagyni a Red Bull-t. Hivatalos bejelentés még nem érkezett, de többen úgy véli, hogy a Ferrarihoz igazolhat. A Scuderia számos kísérletet tett Newey Olaszországba csábítására, mivel Kimi Raikkönen 2007-es sikere óta az első pilótabajnoki címre törekszik, de hiába. Patrese örülne, ha ez megtörténne.

„Személy szerint nagyon jól ismerem, barátok vagyunk a Williamsnél töltött időm óta, és tudom, hogy nagyon szereti a brit otthonát. Így nem tudom, hogy eljönne a Red Bull-tól és a Ferrarihoz menne-e. Örülnék, ha a Ferrarihoz igazolna, mert akkor gyakrabban találkozhatnánk. Az a csapat, ahova igazol, csak nyerhet.”- árulta el Riccardo Patrese.