Adrian Newey körül egyre több a pletyka. Egy hírek szerint a szezon végén elhagyja a Red Bull-t, ami a csapatra nézve súlyos csapás lenne.

A Red Bull figyelmeztetést kapott azokra a lehetséges következményekre, amelyek a csapatot érhetik, ha Adrian Newey úgy dönt, hogy elhagyja műszaki igazgatói posztját. A legújabb jelentések azt sugallják, hogy Newey távozni szeretne a csapattól, és a RacingNews365 úgy tudja, hogy a kilépés a jelenlegi szezon végén fog bekövetkezni.

Neweyt széles körben a Forma-1 történetének egyik legelismertebb autótervezője. Jelentős szerepet játszott a Red Bull sikerében. A nyugtalanság azonban nőtt a Red Bullon belül, annak ellenére, hogy a közelmúltban dominált, és hatalmi harc alakult ki a thai és osztrák tulajdonosok között. A Sky Sports News- nak nyilatkozva az Aston Martin ex-stratégiai mérnöke, Bernie Collins felvázolta, hogy ha Newey a távozás mellett döntene, az súlyosan megrendítené a Red Bull bajnoki reményeit.

„Nagy hír ez, és már egy ideje hallani erről. Sok vita folyik Adrian szerződéséről, és arról, hogy merre fog menni – ez az Aston? Ez a Ferrari? Nagy hír minden csapat számára, mert egy csapaton belül megvannak ezek a vezetők, függetlenül attól, hogy valójában mennyit csinálnak. Ez a csapat Adrian köré épül. Növelte a csapatot, felépítette a szerkezetét, és a nagyobb hatalmi harc is aggasztó. Ha távozna, akkor az azt jelentené, hogy Adrian nem lesz ott, amikor a szabályok 2026-ban megváltoznak. A Red Bull volt a legerősebb az aerodinamikában az elmúlt néhány évben, és még azt megelőzően is, még akkor is, amikor nem nyert. Ez óriási hatással lenne a bajnoki esélyeikre.”- árulta el Bernie Collins.