Sajtó hírek szerint a Mercedes elég komoly szerződést kínált Max Verstappen-nek. Egyes hírek szerint a felek már a Miami Nagydíj hétvégéjén tárgyaló asztalhoz ülhetnek.

A hírek szerint Max Verstappennek ínycsiklandó üzletet ajánl a Mercedes, hogy magához csábítsa. Feltételezhető, hogy a Mercedes a holland pilótát keresi, miután Toto Wolff az elmúlt hetekben számtalan megjegyzést intézett Verstappent csapatához. Ha igaz a hír, akkor a brackley-i csapat évi 150 millió euró értékű szerződést kínálna Verstappen-nek. OE24 és az F1 Insider szaklap számolt be elsőként a hírről.

Felvetődött, hogy a tárgyalások már ezen a héten, a Miami Nagydíjon megkezdődnek. A Red Bull néhány viharos hónapja után az a pletyka járja, hogy többen a távozást fontolgatják. A hírek szerint Adrian Newey is a távozás mellett döntött. A pletyka szerint párja már Olaszországban keresi az új otthonukat.

Míg Verstappen a 2028-as szezon végéig szól, szerződése állítólag egy kilépési záradékot tartalmaz. Ha Helmut Marko távozik, akkor a holland is lelép. A hírek szerint Helmut Marko is a Mercedeshez szerződhet.