Toto Wolff mindig is hangsúlyozta, hogy örömmel látná Max Verstappen-t a Mercedesnél. több sajtóorgánum pedig arról számol be, hogy a csapat most még több millió dolláros ajánlatot is tett a háromszoros világbajnoknak. Ez nem lenne logikátlan lépés a németek részéről, és az sem meglepő, hogy eddig vártak az ajánlattétellel.

Toto Wolff idén többször is kijelentette, hogy szeretné Max Verstappent a Mercedeshez vinni. A hírek szerint több millió dolláros ajánlatot tettek a háromszoros világbajnoknak. Ez nem lenne logikátlan lépés a németek részéről, és az sem meglepő, hogy vártak az ajánlattal.

Minden F1-es csapat szívesen üdvözölné Verstappent a csapatában, akinek a nevéhez három bajnoki cím fűződik és jó úton halad a negyedik felé. Éppen ezért gyakran emlegetik minden idők legjobb versenyzőinek listáján. Érthető, hogy minden csapat szívesen szerződtetné a hollandot. Úgy tűnik, hogy a Ferrari ajtói legalább 2026-ig zárva vannak, így az F1-rajongók nem láthatják, ahol Verstappen és Hamilton egy csapatban összecsap.

A jelek arra utalnak, hogy Verstappen jövőre Hamilton helyét veheti át. Toto Wolff mindent megtesz annak érdekében, hogy szerződtesse Verstappen-t. Veszteni valója nincs. A Red Bull-nál még mindig áll a bál és folyik a hatalmi harc. Verstappen valószínűleg nyitva akarja tartani a lehetőségeit. Végül is nem biztos, hogy 2026-ban a Red Bull lesz a legjobb erőforrás a rajtrácson. A Mercedes vajon erős lesz 2026-ban?

Nem tudni, hogy mi lesz 2026-ben, de Verstappen megbeszéléseket folytathat erről a Mercedesszel és Toto Wolff-al. A pénz itt nem igazán számít. Verstappen elsősorban azt szeretné tudni, hogyan fog a Mercedes ismét győztes autót építeni. Az elmúlt három évben a Mercedes gyászosan teljesített, aminek következtében több szakember is távozott. A Mercedes 2014-ben képes volt arra, mire más nem. A szabálymódosítások után 7 évig dominált az F1-ben.

Mi lehet a cél? A Mercedes ajánlatára nem mindenki mondana nemet. Tudják, hogy Verstappen visszautasítja az ajánlatot, ha nem osztanak meg vele nyíltan mindent. Így nem is annyira számít, hogy a Mercedes mennyi pénzt ajánl Verstappennek. Inkább az számít, hogy a jó autóra mekkora garanciát tudnak adni. Minden jel arra utal, hogy a fizetésében is egyetértenek. A Mercedes háromszor annyit is képes lenne adni Verstappen-nek, mint Hamilton-nak.

Logikus, hogy a tervnek ez a része is időt vett igénybe. Összefoglalva tehát nem furcsa, hogy a Mercedes csak most állna elő egy nagy ajánlattal, és ezt bemutatná Verstappennek és vezetőségének. Mindent ki kell dolgozni, ami természetesen időbe telik. Egyelőre még csak találgatás szinte van, hogy Verstappen valóban átáll-e a Mercedeshez, de az egyértelmű, hogy a németek mindent megtesznek, hogy valóra váltsák álmukat.