Április 30-án és május 1-jén van Roland Ratzenberger és Ayrton Senna halálának 30. évfordulója. Szerdán mindkét pilótára ott emlékeznek, és jelen lesz Stefano Domenicali, a Forma-1-es főnök is, aki visszagondolt az 1994-es eseményekre.

A mozgalmas F1-es program ellenére Stefano Domenicali szerdán időt szakít arra, hogy részt vegyen Ayrton Senna és Roland Ratzenberger megemlékezésén, amit Imolában tartanak. Az F1 főnöke csak ezután repül Amerikába, hogy ott legyen a Miami Nagydíjon. Stefano Domenicali a következőket mondta:

„Rögtön egyértelmű volt számomra, hogy ezt az emlékművet semmi esetre sem hagyom ki. Szerintem nagyon fontos, hogy az F1 jelen legyen az emlékműnél, és én képviselem az F1-et jelenleg, ezért kell ott lennem. Senna halála nagy szerepet játszott a történelemben, az F1, az FIA és az FIA számára. én személy szerint is, mert imolai vagyok, ezért jelen kell, hogy legyek. Ott leszek az emlékműnél. A versenyen is ott voltam a helyszínen, amikor Senna meghalt. A leginkább arra emlékszem, amikor 100 000 ember azonnal elhallgatott. Olyan volt, mintha a templomban lennék. Mindenhol, nem csak a paddock, de mindenhol elhallgattak az emberek, aki ott volt, azonnal úgy érezte, valami nagyon furcsa dolog történt. Nemcsak az a vasárnap, hanem az egész hétvége volt kemény. Ratzenberger halála, Rubens Barrichello balesete pénteken, a baleset az elején; ez egy hétvége volt, amely végül sokat formált a sporton. 30 évvel később is úgy tűnik, mintha tegnap lett volna. Ez volt az F1 legtrargikusabb hétvégéje. Utána szóba került a biztonság, de ez a pillanat nagy hatással volt a pályabiztosokra is. Mindezek az emberek, akik annyi időt fektetnek a szenvedélyükbe, másokért teszik ezt, nem a pénzért. Azért csinálod, mert szereted ezt a sportot és ezt sem szabad elfelejtenünk attól a pillanattól kezdve, mert ezek nélkül sehol sem vagyunk” – mondja Domenicali, aki saját hátteréből szeretné hangsúlyozni, hogy fiatalon a pályán végzett önkéntes munkával kezdte pályafutását a motorsportban.