Már napokkal ezelőtt sejteni lehetett, hogy a Ferrari valami különlegességgel készül a Miami Nagydíjra. Rengeteg találgatás előzte meg a Ferrari bemutatóját.

A Ferrari a hétvégi Miami Nagydíjon bemutatta egyedi festését, amit a Miami Nagydíjon láthatunk. Az új külső emléket emel annak, hogy a csapat 70 éve jelen van az amerikai piacon, valamint a HP-vel kötött új címszponzori szerződésének.

Az autón a kék szín is megjelenik. Charles Leclerc és Carlos Sainz pedig teljesen kék öltözetben vág neki a hétvégének. A Ferrari kiemelte, hogy az árnyalatok „hosszú éveken át a maranellói mindennapi élet részét képezték, és körülbelül ötven év kihagyás után most újra láthatóvá válnak.”

A kék árnyalat a szárnyakon, a motorburkolaton, az autó oldalán, a visszapillantó tükrökön, a rajtszámokon és a keréktárcsákon lesz látható. Ez utóbbi visszakacsintás az 1960-as évek Ferrari autóinak egyik jellemzőjére, beleértve a 158-as F1-et is, amely 1964-ben John Surteest bajnoki dicsőségbe juttatta.

„A közelgő Miami Nagydíj emlékezetes marad csapatunk történetében, hiszen Floridában egy egyedi festményen keresztül ünnepeljük örökségünket, újra felfedezve két színt, amelyek történelmünk részét képezik” – mondta Frederic Vasseur, a csapat vezetője. „Ez egy nagyon különleges verseny is lesz, mivel örömmel üdvözöljük új címpartnerünk, HP érkezését.”