Jos Verstappen aggodalmát fejezte ki a Red Bull Forma-1-es jövőjét illetően, miután megerősítették, hogy Adrian Newey elhagyja a csapatot.

Jos Verstappen arra figyelmeztetett, hogy a Red Bull csapat széteshet, ha a olyan kulcsfontosságú emberek távoznak, mint Adrian Newey. A Red Bull szerda reggel bejelentette, hogy Newey 2025 első negyedévében távozik műszaki igazgatói posztjáról. A nagyra becsült mérnök az RB17-es hiperautó projektre fog összpontosítani a csapatnál töltött hátralévő ideje alatt.

Állítólag viszály alakult ki a cég osztrák és thai fele között, amikor Jos Verstappen az istálló csapatfőnökének távozását kérte. Christian Horner ellen egy női alkalmazott emelt vádat. Hornert felmentették. Jos Verstappen szerint Horner-nek távoznia kellene. A csapat két táborra szakadhatott. Adrian Newey ezt a viszálykodást unhatta meg. Max Verstappen jövője is veszélybe kerülhet. Verstappen hűséget ígért apjának és tanácsadójának, Helmut Markónak. Édesapja aggódik a Red Bull jövője miatt.

„Fennáll a veszélye annak, hogy szétesik a csapat. Ettől féltem az év elején. A belső béke érdekében fontos, hogy a kulcsfontosságú emberek a csapatnál maradjanak. Ez nem így történt. Newey távozik. Az év elején úgy tűnt, hogy Helmut-ot is elküldik. A jövőre nézve ez nem túl jó.”- árulta el Jos Verstappen.