Carlos Sainz elfojtotta a találgatásokat, és visszautasította az Audihoz való csatlakozási ajánlatot, mondván, időt szán a megfelelő döntés meghozatalára.

A Miami Nagydíj médianapja előtt olyan hírek keltek szárnyra, miszerint a spanyol pilóta elutasította az Audi ajánlatát. Carlos Sainz tagadta, hogy így tett volna. Még nem hozta meg a döntését. Mindent szeretne alaposan megfontolni. Több ajánlatot is megfontol, mielőtt eldönti, melyiket fogadja el.

„Ez így nem helyes. Ahogy korábban is mondtam, vannak bizonyos dolgok, amelyek nem függnek teljesen magamtól, és vannak olyan dolgok, amelyek végrehajtásra várnak. Még mindig folynak a tárgyalások. Döntésemben, és nyilvánvalóan mindenben, sokkal több tényező is szerepet játszik. Nagyon remélem, hogy az Audi a jövőben a győzelmekért harcolhat, mert ez csak azt jelentené, hogy még egy autó harcol a győzelemért. Egy olyan nagy márkának, mint az Audi, csak a legjobbakat kívánhatom nekik anélkül, hogy eldöntöttem volna, melyik csapatnál folytatom. Azért is tart egy kicsit tovább, és ezért szeretném látni az összes rendelkezésre álló lehetőséget, mielőtt bármilyen alapvető döntést hoznék. Szerintem Nico csatlakozása az Audihoz teljesen logikus döntés volt. Ő egy nagyszerű versenyző.”- árulta el Carlos Sainz.