A Mercedes pilótája a 12. helyen végzett a pénteki Miami Nagydíj időmérő edzésén. Neki és csapatának meg kellett jelennie a versenybírák előtt egy bokszutcai incidens miatt.

A Miami Nagydíj felügyelői beidézték a Mercedest egy bokszutcás incidens miatt, amelyben Lewis Hamilton is érintett. Amikor Hamilton a Q2-ban a bokszba hajtott. úgy tűnt, hogy a csapattagok nem viselték a sisakjukat, miközben a W15-ön dolgoztak. Ezzel megsértették a sportszabályzat 34.13. cikkelyében meghatározott biztonsági szabályokat.

A csapat képviselőjének helyi idő szerint 18:10-kor – magyar idő szerint 00:10-kor kellett megjelennie a felügyelőknél. Hamilton a 12. helyen végzett, miután kiesett az SQ2-ben, George Russell is kiesett. A brit pilóta a 11.helyen zárt. A vizsgálat le is zárult, de büntetést nem szabtak ki.

A felügyelők megállapították, hogy nem a Mercedes volt az egyetlen csapat, amelynél a boksz-legénység tagjai sisak és védőszemüveg nélkül dolgoztak, „akár a boxkiállásban, akár annak közvetlen közelében”. Úgy gondolták, hogy csak a Mercedes nem fogják megbüntetni akkor, mikor szinte minden csapat védőfelszerelés nélkül dolgozott.