Kimi Antonelli körül is nagyon sok pletyka kering. Egyes hírek szerint hamarabb debütálhat az F1-ben, mint hinnénk. Akár már a két héttel későbbi Imolai Nagydíjon rajthoz állhat. A hírre a Williams csapat is reagált.

Péntek este az FIA megerősítette, hogy megkapták a zuperlicensz megadására vonatkozó kérést Antonellinek, mivel 17 évesen még nem jogosult rá. Az elmúlt néhány hónapban Antonelli-ről olyan híreket lehetett hallani, hogy ő lehet Lewis hamilton utódja. Korábban úgy hírlett, hogy 2025-ben debütálhat. A pletyka szerint a Mercedes hamar be akarja őt vetni. Így már Imolában autóba ültetné. Méghozzá a Williams-ba, Logan Sargeant helyére. James Vowles, a Williams csapatfőnöke cáfolta, hogy Kimi Antonelli még ebben a hónapban, Imolában debütálna a Forma-1-ben .

„Egy pletyka szerint már Imolában autóba ülhetne. De ez a hír valótlan. Jelenleg a 2025 és 2026-os pilótapáros keresésével foglalkozunk. Szeretnénk, ha erre a két évre a legjobb versenyzőt szerződtetnénk. Szabálymódosítások jönnek és ebben az időszakban nem jó pilótát cserélni. Kétségtelen, hogy hatalmas tudással rendelkezik, de 20 hónappal ezelőtt egy F4-es autóban ült. Jelenleg 4-5 pilótával tárgyalunk. Most csak várunk kell. Fő feladatunk, hogy az autót gyorsabbá tegyük. Alex bajnoki szintű pilóta, megfelelő autót kell biztosítanunk számára.”- árulta el James Vowles.