Daniel Ricciardo a negyedik helyen végzett a Miami Nagydíj pénteki időmérő edzésén. Az ausztrál pilóta a szombati sprint futam után szeretne dobogós helyen végezni.

Daneil Ricciardo a pénteki időmérő edzésen a negyedik helyen zárt és nagyon bízik abban, hogy legalább szombaton felállhat a pódiumra. A 34 éves pilóta idén még nem szerzett pontot. A Miami Nagydíjon látott teljesítménye alapján akár már szombaton is szerepelhet pont a neve mellett.

Az ausztrál kétszer is nekiütközött a falnak a trükkös sikán után a falnak a SQ2-ben, de bejutott a kvalifikáció utolsó szakaszába. Ricciardo Sainz-t, Piastri-t és a két Aston Martin pilótát is maga mögé utasította. Vajon Ricciardo álmodozhat szombaton a pódiumról?

„Természetesen” – válaszolta a Sky Sports F1 kérdésére. „Mindenről álmodhatok. Annyira jó a mezőny elejéről rajtolni. Jó kikerülni a középmezőnyből. Ott mindig van egy kis káosz. A verseny elején a top csapatokkal mehetünk. Rövid verseny lesz. Így remélhetőleg a végén jó sok pontot szerezhetünk.”- árulta el Daniel Ricciardo, aki kétszer is érintette a falat. Viccelődve azt mondta, hogy lehet ez is segített neki egy jó kör összerakásában, de az első érintést elég nagynak érezte.

„Nehéz itt egy tiszte kört összerakni. Trükkös pálya. A sikánt átugrasztva hozzáértem a falhoz a 16-os kanyarnál. Az elsőt ekég nagynak éreztem. Számítottam-e arra, hogy a második sorból indulhatok? A válaszom nem.”- zárta az ausztrál pilóta.