Magyar idő szerint 18:00 órakor rajtolt el Miamiban a 1E9 körös sprintfutam, ahol kicsit paprikás volt a hangulat. Már a rajtnál baleset történt.

A rajtot Max Verstappen várhatta az első helyről. Mellőle Charles Leclerc várhatta a lámpák kialvását. A rajt után Ricciardo, aki a negyedik helyről vágott neki a futamnak, megelőzte Pérez-t. Hamilton pedig a két Aston Martin-t akarta előzni. Meglökte Alonso-t. Elindult a dominó. Norris megforgott és kiesett. Biztonsági autó gurult a pályára. Stroll is kiesett.

A negyedik körben folytatódott a verseny. A hatodik körben Pérez megelözte Ricciardo-t, akit már Sainz is támadt, de a verseny végéig nem tudta megelőzni Ricciardo-t. Hamilton nem bírt a Haas pilótájával, Magnussen-el, akit kétszer 10 másodpercre büntettek szabálytalan védekezés miatt. Hamilton-t is vizsgálták, mivel gyorsan hajtott a bokszban. A végén már nem volt változás. Verstappen nyerte a sprintfutamot. Leclerc a második, Pérez harmadik helyen zárt. Folytatás 22:00 órakor.

Hamilton elveszíti a Miami sprintpontját, miután a stewardok büntetést adtak ki. 20 másodperces büntetést kapott és így a 8. helyről a 16-ra esett vissza.