Fernando Alonso még Kínában kapott egy 10 másodperces büntetést. Az Aston Martin fellebbezést nyújtott. Az FIA ezt Miamiban vizsgálta, majd elutasította.

A silverstone-i alakulat a hét elején óvást nyújtott be, miután Alonso 10 másodperces időbüntetést, és három büntetőpontot kapott a szuperlicencéhez. A kétszeres bajnok még a kínai hétvége sprint futamán ütközött Carlos Sainz-la. Alonso nem tudta befejezni a futamot. Az FIA felügyelői elutasították az Aston Martin fellebbezését, melyet Alonso büntetése miatt nyújtottak be.

Alonso úgy érezte, zűrzavar uralkodik a büntetés súlyosságát illetően, és ragaszkodott hozzá, hogy idén eddig a legszigorúbb büntetések áldozata lett. A felügyelők pénteken újra vizsgálták az esetet. Elutasították az Aston Martin fellebbezését. A versenybírák elmagyarázták az okokat.

Ahhoz, hogy a versenybírák újra vizsgálják a történteket, új bizonyítékokat kell bemutatni, amely korábban nem állt rendelkezésre az első meghallgatás idején. A brit csapat először az autó orrán lévő kamerafelvételt mutatta be, de ez a sprint után letört. Az Aston Martin szerint a bizonyítékok elegendőek voltak ahhoz, hogy az esetet megvizsgálják és a büntetést visszavonják.

Az Aston Martin egy másdik kamera állást is bemutatott. A versenybírák szerint az új felvételen látottak nem számítottak jelentős bizonyítéknak arra, hogy töröljék a büntetést. Ennek eredményeként a felügyelők elutasították a felülvizsgálati jog iránti kérelmet.
A döntést egy újabb sprintfutam után erősítették meg, hol Alonso ismét komolyan érintett volt egy balesetben. Az egyes kanyarban Hamilton nekiment Alonso-nak, aki meglökte Stroll-t. A kanadai pedig Norris-t pöckölte ki a pályáról. Norris és Stroll kiesett a versenyből.

Alonso szerint Hamilton volt a hibás, de a versenybírák szerint egyik pilóta sem okolható az esetért. A kvalifikáció után Alonso az FIA-t támadta. Szerinte Hamilton azért nem kapott büntetést, mert nem spanyol. Kijelentette, hogy tárgyalni fog Mohammed Ben Sulayemmel, az FIA elnökével, mivel aggodalmát fejezte ki, hogy spanyolellenes elfogultság van vele szemben.