A dán keményen küzdött a nyolcadik helyért Lewis Hamilton ellen a miami sprintben. Magnussen háromszor 10 másodperces büntetést és egy fekete-fehér zászlós figyelmeztetés is kapott.

Kevin Magnussen úgy véli, hogy a Miami Nagydíj összes sprintbüntetése „megérdemelt” volt, miután a Lewis Hamiltonnal vívott ádáz küzdelem után 30 másodperces büntetést szedett össze. A korai biztonsági autó után Magnussen a nyolcadik helyen találta magát, csapattársa, Nico Hulkenberg mögött. A dán után Hamilton autózott.

Eleinte Hamilton nem tudott mit kezdeni Magnussen-el, de pár körrel később több előzési kísérletet is láthattunk a 11-es kanyarnál. Hamilton támadása után a dán levágta a kanyart. Így előnyhöz jutott. A 14. körben mind a ketten lementek a pályáról. Így Tsunoda meg tudta előzni Hamilton-t. Magnussen a többszörös pályaelhagyásért 30 másodperc büntetést kapott. A 10. helyről, a 17-re esett vissza.

„Minden büntetés jogos volt, de csapatjátékosként kellett játszanom. Nagyon jó pozícióban voltam Nico mögött, és a verseny elején sok pozíciót szereztem. A nyolcadik helyig jutottam. Jól védekeztem Lewis ellen. DRS távolságban maradtam Nico-val szemben.Aztán Nico levágta a sikánt. Így nem nyithattam a DRS-t. Nico segíthetett volna abban, hogy DRS távolsában maradjak. Akkor meglett volna a 7., 8, hely. Elég sebezhető voltam Lewisszal, őrülten harcoltam vele. Ki kellett autóznom egy kisebb távolságot. Úgy, mint Jeddaban. Ezt az ostoba taktikát kellett választanom. Nem szeretem ezt játszani, de csapatért küzdöttem. Yuki és Lewis nem tudta őt elkapni. Nico végül szerzett pontot. Nem szeretek így versenyezni, de meg kellett tennem.”- árulta el Kevin Magnussen.