Zak Brown és Lando Norris is Lewis Hamiltont hibáztatta a miami sprintversenyének rajt utáni történtekért. A brit nem kapott büntetést. Többen nem értettek egyet az ítélettel.

Lando Norris csak a kilencedik helyről várhatta a szombati sprintfutamot, melyben csak az első kanyarig jutott. Áldozata lett az első kanyarban történt incidensnek. A láncreakciót Lewis Hamilton indította be, aki a saját szavaival élve: „látott egy rést és bement” az első féktávon. A Mercedesét viszont nehézkesen tudta megfékezni, így kissé belecsúszott Fernando Alonso-ba. A spanyol pilóta csapattársát, Lance Stroll lökte meg, aki Norris autójába is belerongyolt.

„Semmit sem tehettem” – mondta Norris a Sky Sportsnak. „De ez egy sprintverseny volt, nem sok pont. Szerintem egyértelmű volt. Lewis egyszerűben bevetődött belül, ő okozta a balesetet. Semmit sem tehettem.Az autó egész hétvégén jó volt. Nem panaszkodhatok. Ma annak fizettük meg az árát, hogy pár olyan versenyző mögé kerültünk, akik kissé gondatlanok voltak. Ebbe a helyzetbe magunkat hoztuk azzal, hogy tegnap rossz munkát végeztünk. Én végeztem rossz munkát.”- mondta a brit.

A McLaren ügyvezetője, Zak Brown szerint világos, hogy Hamilton hibájából történt a baleset. Furcsállotta, hogy a mercedeses nem kapott érte büntetést. „Kár érte. Jó volt a rajtja, Lewis a jelek szerint elég agresszív volt, de nem tudott lelassulni az első kanyarig, és belement pár autóba, akik talán már eleve összementek. Az első kör, az első kanyar volt, trükkös. De világos, hogy történt egy vezetői hiba. Nem értek egyet ezzel a döntéssel.”