Lando Norrist pénzbüntetést és megrovást is kapott, amiért a sprintfutam rajtja után kiesett és a Miami pályán keresztbe átsétált. Lewis Hamilton-t is behívták a versenybírák a rajtbaleset miatt, de a brit megúszta a büntetést.

Lando Norrist jelentős pénzbírsággal és megrovással sújtották, amiért keresztbe átsétált a versenypályán. A McLaren pilótáját az első kanyarban kiütötték. Lewis Hamilton meglökte Fernano Alonso-t, aki belement Stroll-ba. A kanadai Norris-t pöckölte meg. A Mclaren pilótája kiesett a versenyből.

Miután kiszállt az autóból, átsétált az egyes kanyarnál a pályán, hogy visszajusson a bokszba. A bírák erre nem adtak neki engedélyt. A stewardok nem vették félvállról a kérdést, ezért 50 000 eurós pénzbírságot kapott, amelynek felét felfüggesztették a szezon hátralévő részére, mivel ez volt az első vétsége.

Lewis Hamilton viszont nem kapott büntetést. A sprintfutam rajtja után a brit pilóta Alonso-t találta el. A spanyol csapattársát lökte meg. Stroll pedig Norris-t ütötte ki. A bírák szerint az incidensben legalább három ütközés volt. A felvételeket megnézve arra jutottak, hogy senki sem okolható a történtekért. Alonso nem így látta. Szerinte azért nem büntették Hamilton-t, mert nem spanyol. Ezzel odaszúrt korábbi csapattársának és az FIA-nak is. A Mclaren szerint is Hamilton volt az, aki okolható az esetért.

„Szerintem néhány embernek tönkretette a futamát. Főleg Norrisnak, akinek nagyon gyors autója volt és kiesett az incidensben. Lehet, hogy ma nem kaptam büntetést, de mindig büntetnek. Ma ugyanaz volt a helyzet, ott voltam (Esteban) Ocon mögött és talán kockáztathattam volna, megelőzhettem volna, de logikus volt, hogy nem vállalom a kockázatát egy büntetésnek. Próbáltam teljesíteni a futamot, ami 19 körből állt, majd visszamenni a csapathoz és a változtatásokról beszélni.”- jelentette ki Fernando Alonso.