Daniel Ricciardo pénteken még a második sorba kvalifikálta magát. A nagyedik helyről várhatta a szombati sprintfutam rajtját. A második időmérő után a Q1-ben kiesett. Csak az utolsó, 20. helyről várhatja a vasárnapi rajtot.

Daniel Ricciardo bevallotta, hogy dühösnek, zavartnak és frusztráltnak érezte magát, miután pénteken a második sorba, szombaton az utolsó helyre kvalifikálta magát.

Az ausztrál pilóta a negyedik helyről várhatta a szombati sprintfutamot. Itt is ért célba. Ezzel pontok kerültek a neve mellé. A szombati időmérő edzésen azonban csak a 20. helyet szerezte meg. Ricciardo három rajthelyes büntetést kapott Kínában, amit Miamiban kell letöltenie. Ricciardo a következőket mondta:

„”Csalódott vagyok. Nem hiszem, hogy bármit is tehettünk volna. Őszintén úgy éreztem magam, mint Lando a Q3-ban. Nem tudom, mit mondott utána, de láttam, hogy egy másodperccel ment lassabban a lágyakon. Már az 1-es kanyar kijáratától lehetett látni, ahogy csúszik. Valami nem úgy működött, ahogy kellett volna. Nem éreztem azt, hogy a második gumiszett azt adta volna, amit az új lágyakkal általában kellett volna. Úgy éreztem, egy kicsit tehetetlenek vagyunk. Nem tudjuk, hogy miért. Ez frusztráló. Nem arról van szó, hogy lecseréltük az autót, és valami mást csináltunk, és azt mondjuk: „A fenébe! nem kellett volna ezt tenni. Az első garnitúra rendben volt. A köridő ott van az autóban. Nem tudom, mi történt azzal a gumikészlettel. Nyilvánvalóan kivizsgáljuk, mi történt.”- árulta el Daniel Ricciardo