Kevin Magnussen közelebb került a versenyeltiltáshoz a Miami Nagydíj büntetésekkel teli hétvégéje után. A dán pilótának most már vigyáznia kell.

Kevin Magnussen a hétvégi Miami Nagydíjon két büntetőpontot kapott, ami közelebb vitte őt egy versenyeltiltáshoz. A dán pilóta a versenyen ütközött Logan Sargeant-tel a 2-es kanyarban.

Mindkettőt beidézték az incidens miatt, a felügyelők végül két büntetőpontot adtak Magnussennek az ütközésért, miután úgy ítélték meg, hogy a dán pilóta okolható az incidensért. Ezzel a dán neve mellett 10 büntetőpont áll. 12 után jár egy versenyeltiltás. A szombati sprintfutamon Hamilton-al csatázott. Az agresszív csatát sem díjazták a versenybírák. Ezért három büntetőpontot adtak.

Összességében a dán 65 másodpercnyi büntetést szedett be a hétvégén, amihez öt büntetőpont is járt. Miért kapott ennyi büntetést? Összeszedtük:

1. 10 másodperces időbüntetés a pálya elhagyásáért és a sprintben való előny megszerzéséért Lewis Hamilton csatájában.
2. 10 másodperces időbüntetés a pálya elhagyásáért és a sprintben való előny megszerzéséért a hamiltoni csatában.

3. 10 másodperces időbüntetés a pálya elhagyásáért és a sprintben való előny megszerzéséért a Hamilton elleni csatában.

4. Három büntetőpont a fenti három esetért.

5. Öt másodperces időbüntetés a pálya indokolatlan elhagyásáért.

6. 10 másodperces időbüntetés a Logan Sargeant ütközésért.

7. Két büntetőpont a Sargeant-ütközésért.

8. Az áthajtási büntetés 20 másodperces időbüntetésre redukálódott a biztonsági autó mögötti boxba való behajtás és a gumicsere elmulasztása miatt.