Max Verstappen a második helyen végzett a Miami Nagydíjon. A rajtnál azonban majdnem egy incidensbe keveredett. Csapattársa, Sergio Pérez volt az, aki erősen támadta a hollandot.

Max Verstappen azt állította, hogy a Forma-1-es csapattársa, Sergio Perez kisebb károkat okozott a Red Bullban a Miami Nagydíj rajtja után. A pole pozícióból Verstappen elsőként érkezett az egyes kanyarhoz, de Pérez, aki a negyedik helyről indult, mélyen bevetődött. Úgy tűnt, hogy eltalálta csapattársa Red Bull-ját.

Verstappen egyensúlyproblémákkal küzdött a hétvége folyamán. A versenyen is. A 28. körben Magnussen és Sargeant ütköztek. Biztonsági autó gurult a pályára. Norris a bokszba hajtott és az élre állt vissza. Verstappen nem tudta a brittől visszavenni az első helyet. Úgy érezte, hogy autója megsérült a rajt után.

„Nagyon közel volt, és rosszul is végződhetett volna” – mondta Verstappen a Viaplaynek. „Azt hiszem, hogy a diffúzorom érintette. 50 méterrel később fékezett, mint más. Szerencsére nem történt komoly baj. A biztonsági autós fázis nélkül az utolsó körig tartó küzdelem is lehetett volna. Ma azonban ők voltak a gyorsabbak. Van még min dolgoznunk. Ez nem a mi napunk volt. Van ilyen.”- árulta el Max Verstappen.