Sergio Perez a Miami Nagydíj rajta után merész manővert hajtott végre. Sokkal később fékezett, mint a versenytársai és többeket majdnem letarolt. Az első kanyarban rendkívül közel került ahhoz, hogy eltalálja csapattársát, Max Verstappent is.

Sergio Pérez a Miami Nagydíj rajta után a belső ívet választotta és később fékezett, mint más. Az egyes kanyarnál majdnem eltalált versenytársait és Max Verstappen-t is. A mexikói pilóta csúnyán elfékezte az abroncsát. Verstappen a futam után azt állította, hogy az autója diffuzorát is eltalálta. Verstappen azonban folytatni tudta, csakúgy, mint Pérez, aki elég sokat küszködött és negyedik helyen fejezte be a futamot. Pérez a következőket mondta:

„Először is. Én jól rajtoltam. Charles (Leclerc) kissé rosszabbul. Az első kanyarnál nem volt tapadásom és elfékeztem a gumikat. Majdnem nekimentem Max-nak is. Elvesztettem a pozícióm Oscar-al szemben. Sajnos rosszul indult a verseny, de a tempóval is küszködtünk. Egyszerűen nem tudtuk elérni a szükséges tempót. Ezen kell dolgoznunk, hogy megpróbáljuk megérteni, miért és mi volt a probléma.”- árulta el Sergio Pérez, aki szerint a Mclaren kissé gyorsabb volt Miamiban, mint a Red Bull.

„Már a kvalifikáción is nagyon erősek voltak, szerintem csak egy kicsit elrontották az időmérőt, és nem tudták működésre bírni a lágy gumikat. Szerintem ők voltak a leggyorsabbak ezen a hétvégén, valószínűleg egy kicsit lemaradtunk. Lando egy hosszú etappal nyomás alá helyezett minket és a verseny végén is.”- zárta.