Carlos Sainz az ötödik helyen végzett a Miami Nagydíjon, de úgy érzi, a Ferrari futamgyőzelemre is esélyes lehetett volna. A spanyol pilóta frusztrált volt az elszalasztott lehetőség miatt.

Carlos Sainz úgy véli, hogy a 2024-es Forma-1-es szezon második futamgyőzelmét is megszerezhette volna a hétvégi Miami Nagydíjon. Ez viszont kicsúszott a kezéből. Sainz az év elején győzött az Ausztrál Nagydíjon.

A hétvégi Miami Nagydíjon Sainz korábbi csapattársa a hatodik helyről rajtolva megszerezte élete első F1-es győzelmét. Négy futam alatt kétszer szenvedett a Red Bull vereséget. Sainz gondokkal telibb eseményt élt át, mivel kiélezett csatába került Oscar Piastrival, és időbüntetést kapott az ausztrállal való ütközésért. A spanyol pilóta elmondta, hogy mi frusztrálta a versen után.

„Nagyon jól kezdtem. A második helyen vehettem be az egyes kanyart, de Checo úgy jött, mint egy torpedó. Majdnem mindannyiunkat magával vitt. Sikerült elkerülnünk. Ezért pozíciókat vesztettem, de ezután a tempóm jó volt. Ha egy körrel többet megyünk, és utána állunk ki a bokszba megnyerhettük volna a futamot úgy, mint Lando. Szóval megint egy kicsit frusztrált vagyok. Csalódott a kezdés miatt. Oscar miatt is, mert letolt a pályáról. Utána pedig összeért a két autó. Agresszívnek kellett lennem. Ezen a hétvégén valamiért küszködtünk az előzéssel. A 17-es kanyarban meg tudtam előzni Oscar-t, de utána már késő volt. Lando már régóta megérdemelt egy győzelmet az F1-ben. Szerintem évek óta csodálatosan teljesít. A szerencsés oldalon állt, de a szerencse azoknak jár, akik megérdemlik, és ő megérdemelte.”- jelentette ki Carlos Sainz.